KRF  
Evropske metropole / Grčka / Krf - Uskrs
 
  
 
     
 
 
Kao najveća i najznačajnija svečanost Grčke pravoslavne crkve, Uskrs se u čitavoj Grčkoj slavi sa izuzetnim poštovanjem. Ipak, najsvečanija i apsolutno jedinstvena proslava, koja privlači hiljade gostiju iz cele Grčke, ali i iz celog sveta, odigrava se na ostrvu Krf. Zanimljivi običaji, probuđena mediteranska priroda, mešavina boja, mirisa i ukusa, koncerti klasične muzike i neponovljiv osećaj blaženstva i uzvišenosti učiniće da ovo putovanje nikada ne zaboravite.
Fragmenti herojske istorije slavnih srpskih vojnika iz I svetskog rata predstavljeni u mauzolejima u Solunu, na ostrvu Vido i Srpskoj kući na Krfu navešće vas da se duboko zamislite o veličini, slavi i požrtvovanosti predaka, nezapamćenom stradanju utkanom u temelje naše državnosti i barem nakratko skinuće prašinu sa zaboravljenih kategorija kao što su rodoljublje, patriotizam, slobodarstvo i žrtvovanje zarad višeg cilja.
 
 
 
     
     
 
 
 
12.04. - 17.04.2017. 6 dana / 3 noćenja Victoria Hill 3* pogledaj smeštaj 165 €
 
Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate. Cene iz tabele su u evrima.
 
   
  CENA UKLJUČUJE:
 
 
• Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, klima, TV i audio oprema)
• Smeštaj na Krfu u Dasiji (3 noćenja na bazi polupansiona doručak-kontinentalni švedski sto, večera-meni) u hotelu Victoria Hill 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama 
• Obilaske prema programu (Solun, Krf)
• Troškove organizacije i vođenja aranžmana
• Prevoz brodićem do ostrva Vido
• Usluge licenciranog pratioca grupe
 
 
 
1. dan ( 12.04.2017. ) BEOGRAD
Polazak oko 20:00 časova sa Lastine autobuske stanice (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Srbiju i Makedoniju prema Grčkoj.
2. dan ( 13.04.2017. ) SOLUN - KRF
Dolazak u Solun u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Bela kula, Rotonda, Trijumfalna kapija, crkve Sv. Sofije, Sv. Dimitrija, Aristotelov trg...Obilazak čuvenog vojničkog groblja Zejtinlik, gde se nalaze posmrtni ostaci više od 7.000 srpskih vojnika poginulih u Prvom svetskom ratu. Slobodno vreme za šetnju ili šoping. Nastavak puta prema Krfu. Dolazak u večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Večera.Noćenje.
3. dan ( 14.04.2017. - Veliki petak ) KRF
Doručak. Nakon doručka, odlazak autobusom do grada Krfa. Još pre podneva, crkve su pune vernika koji čekaju početak ceremonije silaska Hrista sa krsta, uz ritualno kruženje predvođeno sveštenikom, u atmosferi punoj emocija. Prisustvovanje litiji, a nakon toga obilazak Srpske kuće, kao i mauzoleja na ostrvu Vido, uz neizostavno polaganje venaca u „plavu grobnicu“. Povratak brodićem do grada Krfa. Nakon toga, odlazak do Guvije i obilazak spomenika na mestu prvog iskrcavanja srpske vojske na ostrvo. Povratak u hotel. Večera. Slobodno vreme. U večernjim časovima, odlazak do grada Krfa i prisustvovanje iznošenju Plaštanice iz Mitropolije. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan ( 15.04.2017. – Velika subota ) KRF
Doručak. Nakon doručka, odlazak autobusom do grada Krfa. Prisustvovanje litiji, kao i ceremoniji iznošenja moštiju Svetog Spiridona – čudotvorca, zaštitnika ostrva Krf. U 11:00 časova, hiljade vrčeva počinju da padaju sa balkona i prozora na ulice, a zatim filharmoničari kreću ulicama Krfa uz zvuke tradicionalnih melodija. Slobodno vreme.
Povratak u hotel. Večera. Nakon večere, odlazak u grad Krf. Na prelepom gradskom trgu, zajedno sa desetinama hiljada ljudi,uz plamen sveća, prisustvovaćemo jedinstvenom dočeku Uskrsa. Nakon toga počinje parada filharmonijskih orkestara, a vrhunac ove magične večeri biće fenomenalni vatromet. Povratak u hotel. Noćenje.
5. dan ( 16.04.2017. – Uskrs ) KRF
Doručak. U ranim jutarnjim časovima, nakon doručka, napuštanje hotela i odlazak autobusom do grada Krfa. Prisustvujemo Uskršnjoj liturgiji. Nakon liturgije, slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet u palatu Ahilion, podignutu po nalogu austrijske carice Elizabete – Sisi, nadaleko čuvene po mitskoj lepoti, senzibilnosti, nezavisnom i slobodnom duhu. Povratak u grad. Slobodno vreme. U poslepodnevnim časovima polazak ka Srbiji. Noćna vožnja kroz Grčku i Makedoniju.
6. dan ( 17.04.2017. ) BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.
 
OPŠTE NAPOMENE:
 
• Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
• Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
• Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
• Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
• Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
• Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
• Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
• Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja
• Organizator putovanja je Turistička agencija VIVA, licenca licenca OTP br. 61/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 
 
   
  CENA NE UKLJUČUJE:
 
 
• Međunarodno zdravstveno osiguranje
 
PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK
POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA.
 
• Prevoz trajektom (povratna karta)
          20 € odrasli / 15 € deca
 
 ulaznice i fakultativne izlete
 
   
   
 
       
   
   
  DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana
   
  POPUSTI
 
 
• deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
• deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)
• treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%
 
SOPSTVENI PREVOZ:
• Ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz
 
 
       
   
   
  NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:
 
 
1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
 
2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (uz doplatu od 1.5 % po mesecu, na deo koji se plaća odloženo), najkasnije
 
Za polaske od 01.10.2016. do 01.02........15.04.2017
Za polaske od 01.02.2017. do 01.04........15.06.2017
Za polaske od 01.04.2017. do 01.06........15.08.2017
Za polaske od 01.06.2017. do 01.10........15.12.2017
 
         
 
 
 
 
> Osiguranje
> Pravila o važnosti pasoša
> Bitni turistički pojmovi
> Korisnička podrška
> Način plaćanja
> Podaci firme
 
 
 
 
 
 
> Početna
> O nama
> Naši partneri
> Kontakt
 
 
 
 
 
 
 
 
> Leto
> Zima
> Putovanja za mlade
> Daleke destinacije
> Evropske metropole
> City Break
> Krstarenje Dunavom
> Wellness & Spa
> Avio karte
 
 
 
Web sajt turističke agencije “DREAM TRAVEL” je informativnog karaktera.
Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih.
Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-maila ili lično.
HVALA NA RAZUMEVANJU