PRAG  
Evropske metropole / Francuska / Pariz
 
  
 
     
 
 
Još od srednjeg veka, Prag se smatra jednim od najlepših evropskih gradova. “Kruna sveta”, “Grad stotinu tornjeva” ili “zlatnih krovova” , “Zlatni grad” samo su neki od naziva kojima se opisuje ovaj veličanstveni grad, često smatran stecištem kulturne elite i srcem Evrope. Sagrađen pokraj reke Vltave, sa bogatom istorijom i 600 godina starom arhitekturom, koje je ostala netaknuta čak i tokom ratova, nikada nije prestao da očarava posetioce. U njemu su živeli i radili Smetana, Dvoržak, Kafka, Mocart, Betoven, koji su ovde lako nalazili inspiraciju za svoja remek dela. Danas je Prag evropska metropola, grad pun života, spoj kontrasta širokih ulica i malih kaldrmisanih sokaka, prepun mogućnosti za kvalitetan provod- od tržnih centara do bezbroj pivnica i restorana u kojima se služi čuveno češko pivo. Jer, u Prag se ne ide jednom – u Prag se ide uvek!
 
 
     
     
 
 
 
Proleće  6 dana / 4 noćenja 30.05. - 04.06.2017. Specijal / Hotel 3* 105 € RASPRODATO
Hotel 3* 115 €
Proleće  6 dana / 4 noćenja 06.06. - 11.06.2017. Specijal / Hotel 3* 105 € RASPRODATO
Hotel 3* 115 €
Proleće  6 dana / 4 noćenja 13.06. - 18.06.2017. Specijal / Hotel 3* 105 €
Hotel 3* 115 €
Leto  6 dana / 4 noćenja 20.06. - 25.06.2017. Specijal / Hotel 3* 105 €
Hotel 3* 115 €
Leto  6 dana / 4 noćenja 27.06. - 02.07.2017. Specijal / Hotel 3* 105 €
Hotel 3* 115 €
Leto  6 dana / 4 noćenja 04.07. - 09.07.2017. Specijal / Hotel 3* 99 €
Hotel 3* 109 €
         
Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate. Cene iz tabele su u evrima.
 
   
  CENA UKLJUČUJE:
 
• prevoz autobusom turističke klase
(visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
• smeštaj u Pragu (4 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
• obilaske prema programu (Prag-Hradčani
 i pešačko razgledanje centra grada)
• troškove organizacije i vođenja aranžmana
• usluge licenciranog pratioca grupe
 
 
 
PROGRAM PUTOVANJA:
 
1. dan BEOGRAD – NOVI SAD
Polazak iz Beograda oko 07:00 časova sa Lastine autobuske stanice i iz Novog Sada sa parkinga kod Lokomotive oko 08:00 časova (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Dnevna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku prema Pragu. Dolazak u Prag u kasnim večernjim časovima, smeštaj u hotel. Slobodno vreme.Noćenje.
2. dan PRAG
Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Po dolasku obilazak Praga: Hradčani – praški dvorac sa manastirom Strahov, manastirska biblioteka iz 17. veka, katedrala Sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, bazilika Sv. Đorđa, novi i stari kraljev dvorac, Loreto, Zlatna ulica, Mala strana. Potom razgledanje centra grada: Karlov most, crkva od Tina, Starogradski i Vaclavski trg, šetnja i upoznavanje sa centrom grada.Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
3. dan PRAG – KARLOVE VARI – PRAG
Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Karlove Vari, poznatog banjskog i turističkog mesta i jednog od najlepših srednjoevropskih gradova. Po dolasku obilazak centra Karlovih Vari, termalnih izvora, prelepe ruske crkve...U poslepodnevnim časovima povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
4. dan PRAG – DREZDEN – PRAG
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Drezden, grad na istoku Nemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Ovaj grad je prepun istorijsko-kulturnih spomenika iz srednjeg veka, kao i onih iz vremena jugend i bauhaus stilova, rođenih krajem 19. I početkom 20. veka. Po dolasku obilazak grada: opera Zemper, Palata Cvinger, Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, Rezidencijalna palata u okviru koje je čuveni „Zeleni trezor“, palata Tašenberg, deo nekadašnih gradskih zidina, Avgustov most. Povratak u Prag u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
5. dan PRAG – ZAMAK KARLŠTAJN – KRSTARENJE VLTAVOM
Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska zamka Karlštajn iz XIV veka, u kome je bila rezidencija kralja Karla IV i u kome se čuva replika krune čeških kraljeva. Nakon obilaska povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta vožnja brodom Vltavom – pogled na Prag iz jednog sasvim drugog ugla. U večernjim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku prema Srbiji.
6. dan NOVI SAD – BEOGRAD
Dolazak u Novi Sad i Beograd u prepodnevnim časovima.
 
OPŠTE NAPOMENE:
 
• Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
• Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
• Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
• Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
• Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
• Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
• Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
• Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja
• Organizator putovanja je Turistička agencija VIVA, licenca licenca OTP br. 61/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 
   
  CENA NE UKLJUČUJE:
 
• međunarodno zdravstveno osiguranje
 
PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK
POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA.
 
• ulaznice i fakultativne izlete
 
 
  SOPSTVENI PREVOZ:
  • NE POSTOJI MOGUĆNOST UMANJENJA  CENE ZA SOPSTVENI PREVOZ
 
       
   
   
  DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana
   
  POPUSTI:
 
 
• deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu) 
• deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu), osim ako je smeštaj u hotelu Ibis Budget, gde deca od 2-12 godina imaju popust 20% u pratnji dve punoplatežne osobe
(imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)
• treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%
 
       
   
   
  NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:
 
 
1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
 
2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (uz doplatu od 1.5 % po mesecu, na deo koji se plaća odloženo), najkasnije
 
Za polaske od 01.10.2016. do 01.02........15.04.2017
Za polaske od 01.02.2017. do 01.04........15.06.2017
Za polaske od 01.04.2017. do 01.06........15.08.2017
 
         
 
 
 
 
> Osiguranje
> Pravila o važnosti pasoša
> Bitni turistički pojmovi
> Korisnička podrška
> Način plaćanja
> Podaci firme
 
 
 
 
 
 
> Početna
> O nama
> Naši partneri
> Kontakt
 
 
 
 
 
 
 
 
> Leto
> Zima
> Putovanja za mlade
> Daleke destinacije
> Evropske metropole
> City Break
> Krstarenje Dunavom
> Wellness & Spa
> Avio karte
 
 
 
Web sajt turističke agencije “DREAM TRAVEL” je informativnog karaktera.
Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih.
Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-maila ili lično.
HVALA NA RAZUMEVANJU